« Previous Version 9 Current »

Försäkringsbolaget skall finnas registrerat bland Dina företag, om inte registrera nytt.

Vi förutsätter att patienten är inskriven i SGX, så ... Markera patienten, klicka på  (F7) för att öppna patientöversikten.

Klicka på  för att öppna Försäkringsärenden. Klicka på NY för att skapa ett.

Du väljer försäkringsbolag, skadenummer (ej obl.), självrisk om sådan skall betalas av patienten samt hur många behandlingar bolaget godkänner. Spara.

När Du sedan skall registrera besöket väljer Du Besökskategori "Försäkringsbesök".

Då visas:

Klicka på pilen och välj ärende:

Du väljer Ersättningskod. Om det inte finns någon lämplig kod kan Du skapa en >

Du väljer Avgiftskod. Om det inte finns någon lämplig kod kan Du skapa en >

Patientavgiften blir = självrisken som Du angav på ärendet.

Sedan BehandlingstidDiagnos och KVÅ efter tycke och smak (ej obligatoriskt för företagsbesök).

Du väljer betalsätt för ev. självrisk.

När allt är på plats, klicka på  eller tryck (F12).

När det är dags att fakturera besöket/besöken, välj Ekonomi, Ofakturerade besök.

Markera besöket/besöken och klicka på

Då kommer fakturabilden upp:

O.B.S! "Betalsätt" skall inte anges på faktura.

Välj sedan om fakturan skall skrivas ut på skrivaren eller skickas med E-post (eller om Du bara vill skapa fakturan), klicka på "Skapa faktura".

Resultat: