« Previous Version 30 Next »

2018-05-14

Tyvärr hade man problem centralt i e-frikortssystemet hos CGI idag 14/5 mellan 13:00 - 13:18. Fick Du något felmeddelande under den tiden gällande e-frikort är dt bäst att Du kontrollerar att registreringarna blev riktiga både i SGX och i e-frkort.

2018-05-12

VIKTIGT! Justera fönster till rätt storlek och placering, se här >>>

2018-05-08

Angående journalnotat från gamla SG-X, se här >>>

Postlåda som blinkar röd

Efter konverteringen finns det troligen en del notat som automatsigneras, detta meddelas i internposten. Det kan vara irriterande att titta på.

Öppna internposten (klicka på postlådan), markera det översta meddelandet, håll ned Shift-tangenten + pil ned så att alla meddelanden markeras. Tryck Delete. Nu är postlådan tom.

Fortsättningsvis kan det vara en bra idé att titta på meddelandet ifall det är något Du behöver åtgärda.

2018-05-07

O.B.S! Fler utbildningstillfällen, se här >>>

2018-05-05

Vi har tyvärr haft problem att skapa supportärenden men vi hoppas att det är löst nu och att ni fortsätter att skicka in värdefull information så att vi kan förbättra nya SGX.

Du kan skicka in supportärende och/eller förbättringsförslag direkt från SGX:

O.B.S! Att Du behöver fylla i alla "fält" för att kunna skicka.

1.) Ärendetyp: Fråga, Felanmälan eller Förbättringsförslag

2.) Prioritet: Kritisk, Hög eller Låg

3.) Rubrik: Vad det handlar om i stort

4.) Meddelande: Försök att beskriva så noga Du kan vad Du vill veta, vad som hänt eller vad Du önskar

2018-05-02

Fler seminarier (webbinars) som introduktion till nya SGX, anmäl Dig här >>>

2018-04-30

Lägesrapport:

Under de senaste två åren har Patrik, Ulrika och jag jobbat stenhårt med att utveckla en ny generation av SGX. Vi har på två år gjort det som tagit mig 25 år ensam att göra och jag hoppas att ni kommer att vara lika nöjda med nya SGX som vi är.

Som Ni har förstått har vi nu kommit så långt att flera användre redan nu arbetar i det nya SGX. Det finns fortfarande detaljer att putsa på och, när alla är igång, fortsätta utvecklingen mot Sveriges bästa journalsystem.

Vi skall nu, parallellt ned att vi plockar in nya användare i nya SGX, försöka modernisera information och utbildning. Detta genom att hålla "Webbinars", utbildning på nätet. Vi, framför allt jag, är inte särskilt erfarna på det området så det kanske haltar lite i början. Vi får lära oss tillsammans helt enkelt. Några, som redan börjat med nya SGX, har fått inbjudan till de första provlektionerna.

2018-04-28

Observera att kontanthanteringen i nya SGX har stramats upp lite. Ett besök anses inte som betalt innan kvitto/kontantfaktura skapats. Det/den behöver dock inte vara utskrivet/utskriven.

2018-04-25

Det är lite körigt just nu. Om vi miassar något, glömmer att svara eller något annat tokigt, stöt på igen. Hoppas på förståelse och överseende.

2018-04-20

Torsdagar kl 22:00 - 24:00 kommer produktionssättning av nya versioner att ske. Så här i början, troligen varje vecka.

Det är bra om Du inte planerar att arbeta med SGX just den tiden.

2018-04-17

Vi rekommenderar starkt att Du använder bokningskalendern som utgångsläge när Du arbetar om Du inte har starka skäl till att låta bli.

Det blir ett bättre "flyt" i arbetat och risken för felregistreringar minskar. Du får en bättre överblick över vad Du har gjort och vad Du skall göra.

2018-04-13

När Du skriver in en ny patient är det en bra ide att skapa ett ärende direkt. Tryck Ctrl + S för att spara patienten så får Du frågan

om att snabbregistrera ett ärende. Vill Du skriva in något mer, ex. inkommande remiss i ärendet, svara nej på snabbregistrering och tryck istället F7

så kommer Du till ärendebilden/patientöversikten. Vill Du direkt boka patienten i kalendern, klicka på  (finns i både inskrivningsbilden och ärendebilden)

och sätt in patienten på önskad tid. Vi vill även slå ett slag för att använda JAAMIS för framtida redovisning av resultat.

2018-03-27

Om Du behöver registrera om ett besök MED patientavgift efter att e-frikortet "slagit till",

markera "Använd inte frikort" och välj adekvat avgiftskod, registrera besöket men inte i e-frikort.