Om ditt SITHS-kort redan fungerar på din datorn behöver du inte installera det på nytt utan kan logga in direkt i SGX.

Inloggning med SITHS-kort

1. Stoppa in kortet i kortläsaren.
  2. Välj fliken SITHS.
  3. Ditt namn visas i listan.
  4. Välj Logga in.

O.B.S! Att om det dyker upp ett rödfärgat datum (som nedan), mellan ditt namn och HSA-ID, så tyder det på att certifikatet är på väg att gå ut.

Kom igång med SITHS-kort

1. Skaffa ett SITHS-kort. Mer information HSA-id och e-tjänstekort.
  2. Du behöver en kortläsare. Kontakta regionen har lista med lämpliga kortläsare.
  3. Installera Net iD, programvara för e-tjänstekort.
  4. Testa ditt SITHS-kort
  5. Kontrollera NET-ID och certifikat på Din dator >>

Om det inte fungerar med SITHS-kort

Om dina uppgifter inte syns i listan

• Prova att dra ut kortläsaren och sätt i den igen.
  • Installera om Net iD, programvara för e-tjänstekort.
  • Prova ditt kort i en kollegas kortläsare. Om ditt kort fungerar är det inget fel på kortet. Kontrollera att din kortläsare fungerar.

Ogiltigt certifikat, The certificate is revoked

• Om du får felmeddelande "Ogiltigt certifikat, The certificate is revoked" när du loggar in. Kontakta regionen för att få råd om lämplig åtgärd.