Inloggning är möjlig med ditt e-tjänstekort, med Yubikey i kombination med lösenord eller med Mobilt BankID
Alla tre går att kombinera och du kan använda olika alternativ på olika datorer.

E-tjänstekort (SITHS-kort)
Inloggning med Yubikey
Mobilt BankID

För att logga in i SGX:

1. Starta SGX.

2. Ange ditt databasnamn som du har fått av oss via mejl.

3. Om du loggar in med e-tjänstekort.
    1. Stoppa in e-tjänstekortet i läsaren.
    2. Välj fliken E-legitimation.
    3. Ditt namn visas i listan.
    4. Välj Logga in.
  4. Om du loggar in med Yubikey i kombination med lösenord.
    1. Stoppa in din Yubikey i ett USB-uttag på din dator.
    2. Välj fliken Lösenord.
    3. Ange ditt användarnamn och lösenord.
    4. Tryck på den lysande gröna ringen alternativt på det lysande gröna y:et på din Yubikey utan att lämna fältet Lösenord.
    5. Yubikeyn genererar en nyckel efter ditt lösenord och du loggas automatiskt in.
      Det betyder att du inte behöver klicka på Logga in.

5. Om du loggar in med Mobilt BankID
    1. Välj fliken Mobilt BankID.

2. Mata in ditt personnummer.

3. Välj Logga in och följ instruktionerna.

Med  kan du skicka filer, t.ex. en säkerhetskopia från gamla SGX till supporten, se här →