I patientuppgifter kan man ange om patienten samtycker till delad journalföring mellan vårdgivare. Samtycket journalförs automatiskt och signeras av den som inhämtat samtycket.

Delad journalföring innebär att alla som har rätt att läsa journal i systemet kan ta del av patientens journal.

Det kan vara frågan om att flera medarbetare behandlar patienten och därför behöver ha tillgång till journalen. Observera att medarbetare inom samma vårdgivare kan läsa journalen utan patientens samtycke.

Ta del av andras notat

För att ta del av andra behandlares notat måste du aktivt välja att ytterligare uppgifter om patienten ska visas.

Välj att du vill se eller dölja utökade uppgifter genom att klicka på knapparna. Om uppgifterna visas i listan är knappen grön annars röd.

Bekräfta att du har rätt, och behov av, att läsa utökade uppgifter om patienten.

• Notat du är behörig till visas i listan med datum, behandlare och signeringsdatum med text.

• Notat du inte är behörig till visas i listan med datum, behandlare och signeringsdatum utan text.

O.B.S! Åtkomst till utökade uppgifter loggas. Detta gäller även för medarbetare inom samma vårdgivare.