« Previous Version 17 Next »

Du kommer åt frikortshanteringen via  antingen på verktygsraden eller genom att högerklicka på patienten och välja .

Det är samma bild för e-frikort och manuella frikort. Finns inte e-frikort i Ditt landsting så saknas knapparna (X) som har med e-frikort att göra.

Om inte integrationen är aktiverad syns inte "Avreg. samtycke", "Ta bort bet." och/eller "Registrera".

För att registrera ett manuellt frikort, klicka på "Nytt".

Fyll i uppgifterna och spara.

E-frikort:

Du kan:

• Se registrerade transaktioner (betalningar).
  • Registrera transaktion manuellt.
  • Ta bort registrerad transaktion.
  • Registrera samtycke (från patienten) att visa även andra vårdgivares transaktioner.
  • Visa även raderade transaktioner.
  • Avregistrera samtycke till att vara med i e-frikort. O.B.S! att avregistrering innebär att samtliga frikortsuppgifter som finn på patienten raderas och kan inte återställas!

Inställningar för e-frikort hittar Du under Inställningar, Klinikinställningar, Externa tjänster.

Det går även att visa historik på nuvarande och tidigare frikort:

Här kan Du även ta bort ett frikort om det blivit fel. Markera raden och klicka på "Ta bort".