« Previous Version 20 Next »

SGX försöker i möjligaste mån ge bra förslag med utgångspunkt från Dina inställningar, tidigare besök o.s.v.

Observera dock att Du själv måste kontrollera att allt blir riktigt och rätt.

Registreringsrutiner             Kom igång med GVR (förberedelser och inställningar)

Det första Du gör när registreringsbilden kommer upp är att välja Besökskategori:

Nästa är att välja Besökstyp:

Därefter väljer Du Ersättningskod:

Förutom att diagnoskod alltid skall anges så fordrar Ersättningskod 28, 43 och 44 en adekvat diagnos som samstämmer med Ersättningskoden.

Avgiftskoden skall till 90% redan vara korrekt när det gäller landstingsbesök.

Om patienten skall betala reducerad patientavgift upp till frikort, klicka på "Använd reducerad avgift"

Du väljer avgiftskod "10 - Resterande avgift till frikort". Ange beloppet som patienten skall betala. Ange frikortsnummer och datum t.o.m. som frikortet skall gälla.

Därefter väljer Du ev. tillägg. Dessa kan vara inaktiva/aktiva beroende på vilken Ersättningskod Du valt.

Typiskt aktiverade vid Ersättningskod 4, 5 och 40.

Du väljer sedan Diagnoskod(er).

Sedan KVÅ(er).