« Previous Version 15 Next »

Under:

Inställningar

Klinikinställningar

Principen för alla inställningar är att Du dubbelklickar på raden för att ändra värde

.

Principen för alla inställningar är att Du dubbelklickar på raden för att ändra värde, ex:

Dubbelklicka på "Avgiftskod":

Klicka på "pilen" för att öppna en lista med alternativ:

Dubbelklicka på det alternativ Du vill välja eller klicka på "Välj", Klicka på OK.

Se även Hantera avgifter,

Fyll i ARV-ID och ARV-lösen för att kunna skicka filer direkt från SGX till ARV.

Används även för att hämta personuppgifter.

Du använder Din vanliga mail. Uppgifterna som fordras har Du i de flesta fall fått från Din mailleverantör. Kontakta annars leverantören för att få uppgifter om hur Du skall göra för att skicka mail från externa applikationer som e. SGX.

Hostnamn = SMTP-server

Port = vanligen 587

SSL = vanligen Ja

Avsändare = Din mailadress, Kan ex. vara ditt: namn <din mailadress@hotmail.com> eller bara  mailadressen.

Användarnamn = Det användarnamn som Du använder för att logga in i webbmiailen.

Lösenord = Det lösenord Du använder när Du loggar in i webbmailen.

Exempel på SMTP-server:

G-mail: smtp.gmail.com

Tele2: mail.tele2.se

Telia: mail1.telia.com, mailout.telia.com eller smtprelay1.telia.com (kan vara olika)

Hotmail: smtp.live.com

Yahoo: smtp.mail.yahoo.com

Bredbandsbolaget: smtp.bredband.net

FS-data: smtp.fsdata.se

För att kunna skicka mail från externa applikationer (som ex. SGX) fordras ibland att Du loggar in i webbmailen och under inställningar, tillåta detta. Kolla med leverantören.

För att aktivera integrationen med e-frikort behöver Du ett avtal med ANTWORK AB.

Avtalet är personligt och vi behöver vi några uppgifter från Dig:

Ditt HSA-ID. (Hitta HSA-ID)

Mottagningens-/organisationens HSA-ID.

Ditt personnummer.

Här anger Du "Avsändare", max 11 tecken. Du kan ange antingen Ditt mobilnummer vilket innebär att mottagaren kommer att kunna svara på SMS'et. Alternatvt anger Du text, ex. "AB Rehab" och då kan inte mottagaren svara på meddelandet.