Under  finns  (Ctrl + Alt + A) Akupunktur.

Akupunkturjournalen i SGX är eg. bara ett tillägg till den vanliga journalen. Förhoppningen är att den ska underlätta dokumentationen av akupunkturbehandling.

Programmet ska i första hand ses som just detta, inte som ett fullständigt program för akupunktur. Det finns ingen garanti för att alla punkter sitter på exakt plats, utan de har i vissa fall placerats på ett sätt som gjort funktionen praktisk.

Uppgifter i programmet grundar sig på uppgifter i tillgänglig litteratur.

Varken programförfattaren eller ANTWORK AB kan hållas ansvarig för skada eller olägenhet orsakad av akupunkturbehandling baserad på uppgifter i detta program. Ansvaret vilar helt på användaren (terapeuten) som utför behandlingen att bedöma och ta ställning till uppgifternas användbarhet i varje enskilt fall.

Skyldighet att föra journal föreligger, enligt lag, för den som har legitimation att utföra visst yrke inom hälso- och sjukvård.

Vad gäller journal för akupunktur skall denna innehålla:

1 Personuppgifter
 2 Diagnos
 3 Remitterande läkare
 4 Behandlingsdatum
 5 Behandlingspunkter. Anatomiskt läge anges om inte klassiska kinesiska punkter används
 6 Stimulering. Typ: manuell - elektrisk. Vid manuell: antal stimuleringar. Vid elektrisk: frekvens - amplitud
 7 Total behandlingstid
 8 Smärtskattning före och/eller efter behandling
 9 Effekt/behandlingsresultat

Eftersom akupunkturjournalen i SGX är integrerad med klinikjournalen är punkt 1 - 4 redan uppfyllda.

Punkt 5 - 7 och 9 skrivs in i textrutan i akupunkturjournalen och överförs automatiskt till klinikjournalen.

För punkt 8 används SG-X's VAS-skala, vilken länkas in direkt i klinikjournalen.

Lägg till punkter

Markera i bild.

• Höger. Klicka på punkten ger en högermarkering (grön).
  • Vänster. Håll ned Shift och klicka ger en vänstermarkering (röd).
  • Bilateral. Håll ned Ctrl och klicka ger en bilateral markering (gul).

Markera i lista.

• Höger. Dubbelklicka på den för att markera en högerpunkt (grön).
  • Vänster. Håll ner Shift och dubbelklicka för att markera en vänsterpunkt (röd).
  • Bilateral. Håll ned Ctrl och dubbelklicka för att markera en bilateral punkt (gul).

Du söker på punkter med nummer eller namn.

Spara

När du sparar får du en anteckning i journalen med en klickbar länk till akupunkturen.

Akupunkturen syns även i patientöversikten.

Bilder

Förutom översiktsbilderna Huvud, Bål, Armar, Ben och Öra finns bilder för varje meridian, ex LUNGMERIDIANEN (LU).

Verktygsknappar

NY Skapar en ny akupunktur. Har du öppnat en tidigare behandling får du välja om du vill behålla punkterna.

Skapar en ny identisk behandling med dagens datum. Du kan ta bort/lägga till punkter innan du sparar den.

Tender points >

Spara set >

Tar bort akupunkturen.