För att skicka SMS till ett större antal patienter, öppna patientregistret.

Klicka först i kolumnhuvudet för mobilnummer, sedan i kolumnhuvudet för SMS/E-post (att patienten godkänt kommunikation med E-post).

Då kommer listan att sortera sig så att alla som godkänt samlas efter varandra.

Högerklicka sedan i listan och välj: Exportera till Excel .

I Excelarket, markera den översta som godkänt kommunuikation via SMS, håll ned Shift

och tryck på piltangent ned tills alla är markerade.

Tryck sedan Ctrl + C för att kopiera mailadresserna.

På textmenyraden i GSX, kilcka på "Meddelande", "Skicka SMS".

Sätt markören i rutan "Mottagare" och tryck Ctrl + V för att klistra in adresserna, tryck TAB för att skriva meddelande.

Klicka på skicka.