« Previous Version 12 Next »

Under  finns  Akupunktur.

Akupunkturjournalen i SG-X är eg. bara ett tillägg till den vanliga journalen. Förhoppningen är att den skall underlätta dokumentationen av akupunkturbehandling.

Programmet skall i första hand ses som just detta, inte som ett fullständigt program för akupunktur. Det finns ingen garanti för att alla punkter sitter på exakt plats, utan de har i vissa fall placerats på ett sätt som gjort funktionen praktisk.

Uppgifter i programmet grundar sig på uppgifter i tillgänglig litteratur.

Varken programförfattaren eller ANTWORK data kan hållas ansvarig för skada eller olägenhet orsakad av akupunkturbehandling baserad på uppgifter i detta program. Ansvaret vilar helt på användaren (terapeuten) som utför behandlingen att bedöma och ta ställning till uppgifternas användbarhet i varje enskilt fall.

1 Den innehåller

Vad innehåller en akupunkturjournal?

Du kan göra tre olika markeringar på tre olika sätt:

Klicka på punkten ger en högermarkering.

Håll ned Shift och klicka ger en vänstermarkering.

Håll ned Ctrl och klicka ger en bilateral markering.

Förutom översiktsbilderna Huvud, Bål, Armar, Ben och öra finns bilder för varje meridian, ex LUNGMERIDIANEN (LU).

När Du sparar får Du en anteckning i journalen med en klickbar länk till akupunkturen.