« Previous Version 5 Next »

eFrikort - en webbapplikation där vårdgivare kan logga in och göra elektronisk hantering av högkostnadsskydd och frikort för besök i den öppna sjukvården.

I SGX har vi koppling till e-frikortstjänsten som innebär att du inte behöver logga in i e-frikortstjänsten utan har direkt åtkomst till patientens alla e-frikortsuppgifter direkt i SGX. Du kan t.ex. läsa uppgifter, registrera och ta bort betalningar och hantera samtycken.
Du behöver ett personligt HSA-id för att kunna integrera till e-frikortstjänsten via SGX.

Kom igång med E-frikortstjänsten

1. Skaffa ett HSA-id. Vissa regioner erbjuder detta gratis. Annars kan du köpa ett själv hos exempelvis IT Omsorg. Mer information finns under HSA-id och e-tjänstekort.
  2. Logga in på eFrikort och godkänn deras avtal
  3. Meddela Antwork att du vill använda dig av e-frikortstjänsten i SGX.
  4. Godkänn Antworks avtal "Integrationsavtal eFrikort via SGX".

SGX har idag integration till e-frikortstjänsten i följande regioner

• Region Stockholm
  • Region Östergötland
  • Västra Götalandsregionen
  • Region Västmanland
  • Region Dalarna
  • Region Jämtland Härjedalen

Om vi saknar integration till e-frikortstjänsten i din region och du är intresserad av att använda tjänsten i SGX kontaktar du oss så beställer vi tillgång även till din region. Notera att Region Uppsala har nekat privata aktörer såsom SGX tillgång till e-frikortstjänsten.
Integration till e-frikortstjänsten är för tillfället möjlig till nedanstående regioner.