« Previous Version 36 Next »

Mobilt BankID >>

Ybikey >>

E-tjänstekort (SITHS)

Inloggning E-tjänstekort (SITHS-kort) kan även användas för inloggning i webbapplikationen för e-frikort och ARV-portalen.

Om Ditt e-tjänstekort redan fungerar på din datorn behöver Du inte installera det på nytt utan kan logga in direkt.

Kom igång med E-tjänstekort

1. E-tjänstekort skaffar Du i första hand från Ditt landsting eller hos ex. Svensk e-identitet eller IT-omsorg.
  2. Du behöver en kortläsare.
    1. Exempel på kortläsare 1
    2. Exempel på kortläsare 2
  3. Installera NET-ID, programvara för e-tjänstekort. Du kan hämta den under "Installera programvaran NET-ID.
  4. Se Manual för installation av NET-ID.
  5. Testa Ditt SITHS-kort hos Inera
  6. Kontrollera NET-ID och certifikat på Din dator >>

Inloggning med E-tjänstekort

1. Stoppa in e-tjänstekortet i läsaren.
  2. Välj fliken E-legitimation.
  3. Ditt namn visas i listan.
  4. Välj Logga in.

Med  kan Du skicka fil(er), ex. säkerhetskopia från gamla SG-X till ANTWORK AB, se här >>>