Under Inställningar | Klinikinställningar | Externa tjänster | E-post

Använd Antwork's mailadress, noreply@bokning.antwork.se:

Använd systeminställningarna, istället för egna inställningar. Detta är kostnadsfritt, men tänk på att patienten inte kan svara på mailet (många försöker nog).

Använd klinikens e-postadress som svarsadress:

Om du inte vill att patienten skall kunna svara på dina utskick, kan du istället använda noreply@bokning.antwork.se som svarsadress istället för din egen.

Gäller även om du använder din egen e-postserver

Du kan även använda din egen mail:

Användarnamn:

Användarnamn, din egen mailserver

Avsändare:

Din egen avsändaradress, ex. sjukgymnasten@vardgivaren.se

Hostnamn, SMTP-server:

Ange hostnamn/värdnamn till din smtp-server, t.ex. smtp.office365.com

Lösenord:

Ange lösenord som du loggar in till din egen mail med

Port:

Ange port, normalt 25, 366, 465 eller 587

SSL/TLS:

Skall SLL/TLS användas?

Exempel på SMTP-server:
  • G-mail: smtp.gmail.com
  • Tele2: mail.tele2.se
  • Telia: mail1.telia.com, mailout.telia.com eller smtprelay1.telia.com (kan vara olika)
  • Hotmail: smtp.live.com
  • Yahoo: smtp.mail.yahoo.com, Bredbandsbolaget: smtp.bredband.net
  • FS-data: smtp.fsdata.se

OBS!

För att kunna skicka mail från externa applikationer (som ex. SGX) fordras ibland att Du loggar in i webbmailen och under inställningar, tillåta detta. Kolla med leverantören.