Under Region,  Samlingsräkningar

Skapa ny samlingsräkning

• Region | Samlingsräkningar.
  • Välj Ny.
  • Välj den sista i månaden.

• Om det finns makuleringar/borttagna besök kan du välja om dessa ska inkluderas eller inte på samlingsräkningen.
    • Ja. Makuleringarna, d.v.s. minusposter inkluderas på samlingsräkningen. Väljs om regionen kommer att dra av beloppet på din nästa utbetalning.
    • Nej. Makuleringarna, d.v.s. minusposter inkluderas INTE på samlingsräkningen. Väljs om regionen inte kommer att dra av beloppet på din nästa utbetalning utan att justeringen hanteras på annat sätt.
  • Om samlingsräkningen blir fel kan du enkelt göra om den.
    • Markera samlingsräkningen i listan.
    • Välj Ta bort.
    • Skapa om samlingsräkningen

Skapa samlingsräkningar per period

Om du vill skapa samlingsräkningar per period, t.ex. 2022-01, 2022-02 osv, anger du periodens tom-datum i datumordning.

Exempel. Du har inte skapat någon samlingsräkning på tre månader. Om du av misstag skapar en samlingsräkning för alla tre perioder tar du först bort den felaktiga samlingsräkningen.

• Skapa ny samlingsräkning och ange periodens tom-datum, exempelvis 2021-11-30
  • Skapa ny samlingsräkning och ange periodens tom-datum, exempelvis 2021-12-31
  • Skapa ny samlingsräkning och ange periodens tom-datum, exempelvis 2022-01-31

OBS! Samlingsräkning skapas av besök som skickats till regionen (lagts på fil) men inte finns med på en tidigare samlingsräkning.

Det innebär att du inte kan skapa samlingsräkning för månaden innan besöken är inskickade (eller du skapat fil med besöken).

Du kan heller inte få med besök på en samlingsräkning som redan finns på en tidigare samlingsräkning.

Öppnar markerad samlingsräkning.

Skapa ny samlingsräkning. NY

Ta bort, "backar" markerad samlingsräkning om den blivit felaktig.

Du kan sedan skapa ny samlingsräkning när felet är rättat.

Skapa samlingsräkning

OBS! Endast besök som lagts på fil kommer med på samlingsräkningen. Har du inte skapat fil finns inget att lägga på samlingsräkningen.

För att skapa samlingsräkning, klicka på NY (Ctrl + N)

Välj datum t.o.m. som samlingsräkningen ska omfatta. Resultat: