« Previous Version 16 Next »

2018-04-20

Torsdagar kl 22:00 - 24:00 kommer produktionssättning av nya versioner att ske. Så här i början, troligen varje vecka.

Det är bra om Du inte planerar att arbeta med SGX just den tiden.

Angående säkerheten i Carepoint har följande meddelats av Nils Frostberg:

För det första så är all informatiosöverföring krypterad idag med SSL och vi har ett certifikat på servern. Men vi kommer ändå att öka säkerheten. Vi kommer så småningom att ha en egen klient som man får ladda ner där man kör Carepoint och det skall inte gå att logga in från en vanlig webbläsare.

/Nils

2018-04-17

Vi rekommenderar starkt att Du använder bokningskalendern som utgångsläge när Du arbetar om Du inte har starka skäl till att låta bli.

Det blir ett bättre "flyt" i arbetat och risken för felregistreringar minskar. Du får en bättre överblick över vad Du har gjort och vad Du skall göra.

2018-04-13

När Du skriver in en ny patient är det en bra ide att skapa ett ärende direkt. Tryck Ctrl + S för att spara patienten så får Du frågan

om att snabbregistrera ett ärende. Vill Du skriva in något mer, ex. inkommande remiss i ärendet, svara nej på snabbregistrering och tryck istället F7

så kommer Du till ärendebilden/patientöversikten. Vill Du direkt boka patienten i kalendern, klicka på  (finns i både inskrivningsbilden och ärendebilden)

och sätt in patienten på önskad tid. Vi vill även slå ett slag för att använda JAAMIS för framtida redovisning av resultat.

2018-03-27

Om Du behöver registrera om ett besök MED patientavgift efter att e-frikortet "slagit till",

markera "Använd inte frikort" och välj adekvat avgiftskod, registrera besöket men inte i e-frikort.