« Previous Version 2 Next »

Driftsmiljö

SGX körs i Microsofts molntjänst Azure där också all data sparas. Läs mer om Azure, https://azure.microsoft.com/sv-se/overview/trusted-cloud/

Microsoft har många datacenter i världen, för att följa alla regler använder vi bara de som ligger inom EU.
Det finns ännu inget datacenter i Sverige så vi använder det som ligger i Nederländerna (närmast), även ett center på Irland används (främst för att spara säkerhetskopior på en geografiskt skild plats).

Lagring

Databaser sparas krypterat och även alla säkerhetskopior är krypterade.

All data säkerhetskopieras dagligen och sparas på en geografiskt skild plats.

Kommunikation

All kommunikation sker krypterat enligt branschstandard TLS 1.2.

Inloggning

Inloggning i SGX tillåts endast via e-tjänstekort (SITHS-kort) eller via tvåfaktorsautentisering (lösenord och engångskod, Yubikey https://www.yubico.com). Lösenord sparas envängskrypterade med bcrypt.