Arkiv | Systemadministration | Fakturautställare | Kostnadsställen
Arkiv | Systemadministration | Fakturautställare | Konteringsregler

Nu kan du som har koppling till Fortnox lägga upp kostnadsställen samt sätta upp konteringsregler som vid fakturering beräknar kostnadsställe per fakturarad.

• Lägg till kostnadsställe. Arkiv | Systemadministration | Fakturautställare | Kostnadsställen | Ny. Notera att kostnadsstället måste ligga upplagt i Fortnox.
  • Lägg till konteringsregel. Arkiv | Systemadministration | Fakturautställare | Konteringsregler | Ny
  • En konteringsregel kan gälla för
    • Alla resurser/användare och alla artiklar
    • Alla eller en specifik resurs/användare
    • Alla eller en specifik artikel
    • En specifik resurs/användare och en specifik artikel

• Vid fakturering beräknas kostnadsställe enligt konteringsreglerna per fakturarad.

Kostnadsställe vid fakturering av ersättning och patientavgifter

Om du vill koppla ersättningskoder och avgiftskoder till kostnadsställe behöver du först skapa en artikel och koppla ersättningskoden eller avgiftskoden till artikeln.

• Skapa artikel. Arkiv | Systemadministration | Fakturautställare | Artiklar | Ny.
  • Koppla artikel till ersättningskod. Inställningar | Ersättningskoder
    • Öppna ersättningskod
    • Ange artikel
  • Koppla artikel till avgiftskod. Inställningar | Avgiftskoder
    • Öppna avgiftskod
    • Ange artikel
  • För att ändra flera koder
    • Öppna ersättningskoder eller avgiftskoder
    • Markera koder
    • Välj Fler relaterade val | Ändra artikel
    • Välj artikel