Det finns fyra alternativ för att stänga ett ärende eller avsluta en nehandlingsserie.

1.) Via besök. Stäng ärende/avsluta behandlingsserie

Klicka i rutan "Stäng ärende/avsluta behandlingsserie" när du registrerar det sista besöket.

2.) Via patient. Fler patientrelaterade val  och Avsluta patient .

Om patienten har flera öppna ärenden kan inte patienten avslutas via detta val. Då går du till Patientöversikten och stänger ärenderna för att avsluta patienten.

3.) I Patientöversikten Ange eller hämta senaste uppgiftens datum.

4.) Automatiskt avslut efter 180 dagar.

Om du inte avslutar ärendet så stängs det automatiskt efter 180 dagar. Du kan själv välja antal dagar i Arkiv, Systeminställningar. För att stänga av funktionen anger du värdet 0.