« Previous Version 12 Next »

Vi kan mycket väl förstå om någon känner oro över den nya plattformen med lagring av patientjournaler i en "moln"-tjänst.

Vi har efter noggrant övervägande valt att använda Microsoft Azure. Detta av flera orsaker. Man kan tycka vad man vill om Microsoft men de har resurser som få. De tillhandahåller sätt att säkra/kryptera personuppgifter både vid lagring och vid överföring. Med deras verktyg kan vi enklare upptäcka och agera på dataöverträdelser samt att det underlättar och möjliggör regelbunden testning av säkerhetsåtgärder. Vi måste konstant jobba för att säkerställa sekretess, integritet och tillgänglighet av det känsliga data som personuppgifter utgör.

Vi använder oss av Microsofts datacenter i Europa.

Med ovanstående lösning anser vi att vi, så långt möjligt är, uppfyller alla krav på både teknisk säkerhet och tillgänglighet samt krav på sekretess och datasäkerhet.

Men var och hur man än har data lagrat finns det alltid någon liten risk att det kommer i orätta händer. Vi försöker minimera riskerna.