« Previous Version 23 Next »

Inställningar

Användarinställningar

Färgmarkering för upplysning, varning och/eller fel. Dubbelklicka på raden och välj färg.

Visa verktygsrad Ja/Nej.

Väljer om verktygsraden skall visas.

Arbeta utifrån patientöversikt vid besöksregistering Ja/Nej.

Vid Ja kommer dubbelklick i patientregistret att ta Dig till patientöversikten.  Vid Nej kommer Du direkt in i besöksregisteringen. Dubbelklick i bokningskalendern leder alltid till besöksregistering.

Välj sortering

Ange sortering i trädvyn. (ännu ej implementerat)

Öppna fakturering efter besöksregistrering

Om Du vill fakturera (skriva kontantfaktura/kvitto) vid varje besök anger Du Ja. Då öppnas faktureringsbilden automatiskt när Du registerar besöket. Det innebär eg. att kryssrutan  är förmarkerad i besöksregistreringen.

Öppna journal efter besöksregistrering

Om Du vill öppna journalen direkt efter besöksregistrering anger Du Ja. Om  är ikryssad kommer journalen upp direkt när Du stänger faktureringsbilden.

Position adressfönster

Ange X (sidled) för adressens position för att passa i fönsterkuvert

Ange Y /höjdled) för adressens position för att passa i fönsterkuvert

Standard betalsätt vid fakturering (kvitto)

Välj det sätt som vanligast förekommer hos Dig, ex. Swish

Standard betalsätt  vid kvittering av faktura

Välj det betalsätt på vilket pengarna kommer in när patienten betalar en faktura, ex. Plusgiro, Bankgiro...

Dubbelklicka på raden som Du vill ändra:

Om inte Kontot finns, klicka på "Hantera":

Klicka på NY och lägg till konto:

Journalmall vid återbesök

Du kan skapa och välja en mall som kommer in i journalen varje gång Du registerar besök

SGX sparar journalen automatiskt efter angivet antal sekunder, "Autospar".

Standardfont (textsnitt) i journalnotat

Dubbelklicka på raden och välj önskad font

Indrag

Du kan välja hur stort indraget skall vara på ex. en indragen rad som denna. Detta värde bör ställas in en gång för alla om det skall bli prydligt i journalen.

Indrag vid punktlista

Samma som ovan gäller punktlista

Textfärger...

Dubbelklicka på raden och välj önskad färg

Föreslagen behandlingstid akupunkturbehandling

Standardstimulering (som föreslås) vid akupunktur

Akupunkturnotat på en rad. Du kan bestämma om akupunkturpunkterna skall noteras på rad (efter varandra) eller kolumn (ovanför varandra).

Rad:

Kolumn:

Visa 7-dagarsvecka (när kalendern öppnas) Ja/Nej

Kan även ändras direkt i kalendern med  på knappraden

"Visningstid" för "Tidvisare" i kalendern. Du kan ange hur lång tid den skall visas innan den släcks. Om Du anger 0 (noll) visas den inte alls.

"Hög kontrast" innebär att linjerna i kalendern blir svarta istället för blå (smaksak).

Avtalsnummer ......