Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Vi har lagt till I schemafunktion i tidboken vilket innebär att kan du kan schemalägga dina arbetstiderbokningsbara tider.   Se även film i SGX under Utbildningsfilmer | Tidbok och schema.

Du kan se tidsschema som en schablon eller matris som ligger i bakgrunden i din vanliga bokningskalender. O.B.S! att tidsschemat inte hindrar Dig att använda Dinvanliga Din vanliga kalender som tidigare.Tidsschema  Tidsschema ger Dig möjlighet att på förhand strukturera Din arbetsdag. Om Ni är fler vårdgivare i samma installation, som hjälps åt med bokningar, kan Du med tidsschemagöra tidsschema göra det enkelt för Dina medarbetare eller receptionen att hitta  och boka tider Du själv valt. Sist, men inte minst, är tidsschema en förutsättning för att visa lediga tider i webbtidboken.

...

Samma sak om Du bokar in en patient så anpassar sig schemat efter det

...

Här ovan är beskrivet "flytande" bokningsbara tider. D.v.s. att SGX anpassar de bokningsbara tiderna automatiskt när Du bokar in någonting i det bokningsbara fältet.

Här nedan ett 4 tim långt fält med bokningsbara tider där SGX efter bästa förmåga försöker tajta till tiderna för att få minsta möjliga luft i kalendern. Det är bara ramen på 4 tim som är "fast".

Se tydligare förklaring här >>>

Image Added

För att få tiderna mer statiska kan man göra som följer. Istället för ett 4 tim långt fält har man lagt in 8 st bokningsbara tider på 30 minuter. Varje 30 min fält är "fast".

Se tydligare förklaring här >>>

Image Added


...

Det går att radera samtliga schemalagda tider för viss period. Se här >>>

...

Att lägga ut bokningsbara tider i webbtidboken sker på samma sätt. Behandlingstypen måste vara märkt som "bokningsbar" i webbkalendern.

Image Added

Du bestämmer om bokningslängden skall visas i webbkalendern och om det skall krävas att patienten uppger sitt personnummer och/eller skriver ett meddelande vid bokningen.

När Du sedan dubbelklickar på en tid i tidsschemat så väljer Du behandlingstyp(er) som är bokningsbara på webben. Dessutom kryssar Du i "Bokningsbar i webbtidbok" när Du lägger ut tid(er) i tidsschemat.

Det behöver alltså anges på två ställen att tiden skall läggas ut på webben, lite för att man inte av misstag skall lägga ut tider.


Image Added

I tidsschemat visas webbtider med ett randigt fält till vänster:

Image Added

Och i tidboken:

Image Added

När en tid (09:00) blivit bokad på nätet:

Image Added

Att texten är röd innebär att patienten är bokad men inte inskriven i systemet. Om Du dubbelklickar, eller högerklickar och väljer Redigera, Så frågas om Du vill skriva in patienten.

Se inskrivning av patient


Det kan vara så att patienten (personnumret) finns i systemet men att vissa uppgifter inte matchar helt, läge att kolla med patienten vad som gäller:

Image Added

På bokningen syns den information patienten lämnat vid bokningen på webben:

Image Added

Du har även fått ett internmeddelande i och med att bokningen gjordes, samma information finns i det meddelandet:

O.B.S! Att funktionen med internmeddelande konfigureras under Inställningar, Användarinställningar, Tidbok fliken Webbtidbok - notifieringar.

Image Added



...


Du kan även lägga ut schemalagd tid direkt från tidboken på samma sätt som Du lägger ut standardbokningar.

Under Administrera kalender, fliken Tidsschema kan Du skapa standard-bokningsbara tider.

Högerklicka på tiden i tidboken och välj hur många tider som skall läggas ut.

Image Added

Detta kan vara praktiskt om Du ex. får ett återbud sent på den ena dagen för en tid på förmiddagen efter.

Registrera återbudet, högerklicka bredvid återbudet, välj att lägga ut tiden i webbtidboken.

Image Added

Med två klick får Du detta resultat, tiden är nu bokningsbar på webben.:

Image Added