Tack alla för ett fantastiskt bra arbete med tester.

Nu går vi in i pilot vilket innebär att ni kan köra i era vanliga SGX-miljöer. Var extra vaksamma på bokningar, webbokningar, bokningsbekräftelser, ombokningsbekräftelser och påminnelser via SMS.
Återkoppla med eventuella fel, men också gärna även med feedback på genomförda video- och chattsamtal med patienter.

Vid fel eller feedback

• Är felet kopplat till SGX som t.ex. att
    • en sida inte laddas.
    • mobilt BankID inte fungerar.
    • inget händer när man väljer Anslut.
    • att någon användare blir utkastad och måste ansluta flera gånger under ett samtal.
  • Är felet kopplat till enheten du eller patienten använder som t.ex. att
    • ljud eller bild saknas.
    • väldigt dålig bildkvalité.
  • Mobiltelefon eller dator? Märke och version. Ex. iPhone X eller Lenovo Windows 10.
  • Uppkoppling. Wifi eller mobilt internet.

Nuläget

• Gamla Edge fungerar inte för behandlare som måste uppdatera till nya Edge, Chromium Edge.
  • Gamla Edge fungerar bra för patienter.

Sätt upp korrekt testdata

Om du ska agera behandlare så ska du lägga in dina uppgifter under Inställningar | Administrera användare.

• Personnummer för identifiering med Mobilt BankID.
  • E-post om behandlaren ska skicka videosamtalslänken via e-post för att t.ex. köra sitt videomöte på sin mobiltelefon.
  • Mobilnummer om vårdgivaren ska skicka videosamtalslänken via SMS för att köra sitt videomöte på sin mobiltelefon.

Lägg in uppgifter för den som ska vara patient. Du behöver registrera en ny patient då personnummer och andra uppgifter behöver vara korrekta.

• Personnummer för identifiering med Mobilt BankID.
  • E-post. Bokningsbekräftelse skickas.
  • Mobilnummer om du ska skicka videosamtalslänken till patienten via SMS.

*  *

Skapa en bokning

Bokningen måste vara av typen Videosamtal och bokningstiden måste stämma med när du testar videosamtalsmötet.

Exempel: För en bokning mellan 08:00-09:00 kommer du bara att kunna testa videsamtalet med patienten med start mellan just 08:00-09:00.

Starta videosamtalet

För patient

Patienten klickar på länken i bokningsbekräftelsen, som skickades i och med bokningen, och videomötet öppnas i en webbläsare på dennes dator eller mobil.

Om patienten behöver få länken skickad igen

• Skicka SMS med länk till patient.
  • Skicka e-post med länk till patient.

För behandlaren

Som behandlare kan du köra videosamtal på

• den datorn som du jobbar på.
  • din mobiltelefon.
  • en annan enhet såsom en annan dator eller en platta.

Högerklickar på bokningen och välj det alternativ som passar dig bäst.

• Starta direkt - Videomötet öppnas direkt i din webbläsare på din dator.
  • Starta på mobil
    • Skicka SMS öppnas med länk till videosamtalet och ditt mobilnummer som mottagare.
    • Skicka SMS:et
    • Öppna det på din mobil
    • Klicka på länken.
    • Videomötet öppnas direkt i din webbläsare på din mobil.
  • Starta på annan enhet
    • Skicka e-post öppnas med länk till videosamtalet och din e-postadress som mottagare.
    • Skicka e-postmeddelandet
    • Öppna det på din mobil eller andra enhet.
    • Klicka på länken.
    • Videomötet öppnas direkt i din webbläsare på din mobil eller andra enhet.