O.B.S! För att undvika att registrera och/eller skriva journal på fel patient rekommenderas att Du söker på personnummer.

När Du öppnar patientregistret,  (F8). så visas Dina aktuella patienter.

Du kan filtrera direkt listan på flera kriterier:

Om Susanne född 1945 inte kommer upp kan Du trycka Enter, eller klicka på  för att söka bland alla patienter.

Dyker hon inte upp då finns ingen Susanne född 1945 i systemet.

Vill Du börja om sökningen, tryck (F8) så rensas sökfältet och Du börjar om från Aktuella patienter.

Söker Du i  måste Du ange minst tre tecken och trycka Enter för att utföra sökningen.

Söker Du för "brett", med ex. 'and', så kan det hända att SGX hittar för många patienter:

Då får Du utöka filtreringen med mellanslag och kanske att hen hette något på 'jo' i förnamn så att Du söker på 'and jo' och trycker Enter.

Du kan även söka på patient-ID. Då skriver Du . (punkt) och patientens ID. Ex '.189' och trycker Enter.