Denna registreringsbild gäller i de flesta landsting:

DU VÄLJER:

Det låter mycket att meka med men mycket sker automatiskt med utgångspunkt från förutsättningarna, ff.a. de inställningar Du gjort för kliniken, patientens ålder, samt baserat på tidigare besök som registrerats på patienten.

När all är OK, klicka på

Om Du markerat  så öppnas Faktura/kvittofunktionen direkt

Kontantfaktura ( = Kvitto):

Du kan klicka på avbryt för att fakturera vid ett senare tillfälle.

Finns tidigare ej fakturerade besök kommer dessa med på fakturan/kvittot.

Välj konto för betalsätt, ex. Kassa 1910.

Du kan välja att skriva ut på skrivaren eller skicka kvittot med mail till angiven e-postadress (går att ändra i fönstret).

Klicka på Skapa faktura och resultatet blir:

Det kommer att stå "Betalt" på fakturan vilket gör den till en kontantfaktura = Kvitto.

För att skapa en faktura, som patienten betalar senare, skall Du inte ange något betalsätt. Du kan fylla i en fakturaavgift om Du så önskar.

Det går även att skriva ett meddelande. resultatet blir som nedan: