När du avslutar SGX kan du välja mellan att använda vår lagringstjänst eller att exportera ut ditt data från SGX för egen lagring.
Det vanligaste är att kombinera de två och först använda lagringstjänsten 1-2 år för att enkelt kunna skriva ut journaler som patienter eller försäkringsbolag efterfrågar. När efterfrågan sedan avtar exporterar du ut ditt data för egen lagring.

Export av data vid uppsägning

Om du slutar att använda SGX kan du kan exportera ut dina journaltexter samt länkade dokument från SGX vilket är gratis och ingår i SGX användarlicens. Du betalar för lagring, se Lagringstjänst nedan, fram till att du har meddelat att informationen är korrekt mottagen och att du vill avsluta SGX.
Välj bland de två olika alternativen vid uppsägning (Alternativ 1 eller Alternativ 2).

Alternativ 1, PDF-export
:
Funktion för export av journaltexter samt länkade dokument. Journaltexter exporteras i PDF-format per patient och vårdgivare i PDF-format och länkade dokument i sina respektive format. Ett bra alternativ om du ska lagra journalinformation på egen hand. Din information raderas från SGX.

Alternativ 2, Data-export. För överföring av data till ett annat journalsystem

Funktion för export av journaltexter per vårdgivare/användare i ett av Antwork AB bestämt maskinläsbart format och länkade dokument i sina respektive format.

Så här går du till väga för att begära export.

Du kan få ditt data exporterat i ett annat format än specificerat ovan i mån av tid och enligt gällande prislista.

Lagringstjänst

Lagringstjänsten är i första hand för dig som avslutar SGX vid t.ex. vid pension eller byte av journalsystem. Tjänsten kan dock endast användas vid längre uppehåll, som minst 4 månader, som t.ex. vid utbildning, sjukskrivning eller föräldraledighet.
Byte till lagringstjänsten sker till nästkommande månad och kan inte meddelas retroaktivt.

Vad som ingår i lagringstjänsten och utlovad funktionalitet kan komma att ändras. Eventuella ändringar av lagringstjänsten meddelas minst 3 månader innan förändringen börjar gälla.
Notera att lagringstjänsten kan komma att upphöra helt. Du behöver då exportera ditt journaldata, se Export.