« Previous Version 23 Next »

Aktivera SMS

För att kunna skicka SMS måste du aktivera funktionen genom att ange Avsändare under Inställningar | Klinikinställningar | Externa tjänster | SMS.

Anger du ditt mobilnummer kan mottagaren svara på SMS'et. Du kan även skriva något annat ex. Rehab AB (max 11 tecken) och då kan inte mottagaren svara.

Du kan även nå den inställningen från bokningsfönstret via

Skicka påminnelse via SMS

För att skicka SMS-påminnelse till patienten kryssar du i "Skicka påminnelse via SMS dagen innan besöket" i bokningsfönstret.
Du kan även välja att SMS-påminnelse ska föreslås automatiskt när du bokar en patient i tidboken under Inställningar | Klinikinställningar | Kommunikation.

Du kan även nå den inställningen från bokningsfönstret via

Skicka SMS till patient

Under  i de flesta fönster kan du skicka SMS till patienten, under förutsättning att du har registrerat patientens mobilnummer och att patienten samtycker till kommunikation via SMS. Mobilnumret och samtycket registreras i  patientuppgifter.
Du kan även skicka SMS till valfri mottagare under Meddelande | Skicka SMS.
Du kan skapa mallar för SMS-meddelande under Mallar, SMS.

Kostnad
  • 1 - 160 tecken = 0,75 kr.
  • 161 - 306 tecken = 1,50 kr,
  • 307 - 459 tecken = 2,25 kr.
  • Ingen fast månadskostnad tillkommer.

SMS skickas med hjälp av vår underleverantör Sinch genom att använda sms-tjänsten godkänner du att personuppgifter (mobilnummer och sms-text) behandlas av Sinch. Du ska alltid tänka på vad som skrivs i ett SMS.

Kommunikationshistorik

Under Fler patientrelaterade val  kan du se kommunikationshistorik för patienten.

Där visas både SMS- och e-postkontakter du har haft med patienten.

Om du markerar en rad kan du se vad du skrivit.

Kostnader för SMS

Under Arkiv, SMS kostnad kan du se hur du ligger till med SMS