Arkiv | Systemadministration | Behandlingstyper

Du lägger upp de behandlingstyper som du vill använda vid schemaläggning av bokningsbara tider.
Tänk på att behandlingstyperna är gemensamma för alla användare i ett gemensamt system.

OBS! Bara systemadministratören kan lägga upp/ändra behandlingstyper. Är du ensam användare i systemet är du systemadministratör.

För att skapa en behandlingstyp, klicka på NY, för att redigera, klicka på .

OBS! Om en ändring görs i en behandlingstyp ändras dessa för alla användare i systemet.
Även redan utlagda behandlingstyper ändras så det gäller att hålla tungan rätt i munnen om du ska ändra.

Webbokningsbara behandlinsgtyper

Om du schemalägger bokningsbara tider på webben ska du vara extra noga då du kan styra vilken information på behandlingstypen som visas i webbtidboken.

• För att behandlingstypen ska vara bokningsbar och synas på webben kryssar du i Bokningsbar via webbtidbok.
  • Bakgrundsfärg anger den färg som den bokningsbara tiden har i webbtidboken.
  • Du kan även välja om det krävs att patienten anger sitt personnummer vid bokning och/eller lämnar ett meddelande, ex. vilka besvär hen söker för. Röd * visas på obligatoriska fält.

När patienten klickar på bokningen visas ett bokningsformulär:

Notera!

Ändringar av behandlingstyper påverkar alla redan schemalagda bokningsbara tider som använder behandlingstypen så var noga när du ändrar så att du inte påverkar dina eller andras tidsschema. Vid ändring av en behandlingstyp får du en varning om detta: