« Previous Version 13 Next »

Under  i de flesta fönster kan Du skicka SMS till patienten, under förutsättning att Du registerat patientens mobilnummer och att patienten samtycker till kommunikation via SMS. Mobilnumret och samtycket registreras i  patientuppgifter.

Du kan även skicka SMS till valfri mottagare under Meddelande, Skicka SMS.

Du kan skapa mallar för SMS-meddelande under Mallar, SMS.

Du måste ange Avsändare under Inställningar, Klinikinställningar, Externa tjänster, SMS.

Kostnaden är 0,75 kr / SMS med max 160 tecken. 161 - 306 tecken 1,50 kr, 307 - 459 tecken 2,25 kr. (Ingen fast kostnad.)

SMS skickas med hjälp av vår underleverantör CLX genom att använda sms-tjänsten godkänner du att personuppgifter (mobilnummer och sms-text) behandlas av CLX. Du ska alltid tänka på vad som skrivs i ett SMS.

Har Du idag ett avtal med 21'st Century Mobile så kan Du säga upp det.

Inställningar:

Under Inställningar, Klinikinställningar, Externa tjänster skall Du ange avsändare. Anger Du Ditt mobilnummer kan mottagaren svara på SMS'et. Du kan även skriva något annat ex. Rehab AB (max 11 tecken) och då kan inte mottagaren svara.

Under Inställningar, Klinikinställningar, Kommunikation kan Du även välja om SMS-påminnelse skall föreslås automatiskt när Du bokar en patient i kalendern,

Kommunikationshistorik: Under Fler patientrelaterade val  kan Du se kommunikationshistorik för patienten.

Där visas  både SMS och E-postkontakter Du haft med patienten:

Om Du markerar en rad kan Du se vad Du skrivit:

Kostnader för SMS

Under Arkiv, SMS kostnad kan Du se hur Du ligger till med SMS