« Previous Version 35 Next »

E-tjänstekort (SITHS)

Inloggning E-tjänstekort (SITHS-kort) kan även användas för inloggning i webbapplikationen för e-frikort och ARV-portalen.

Om Ditt e-tjänstekort redan fungerar på din datorn behöver Du inte installera det på nytt utan kan logga in direkt.

Kom igång med E-tjänstekort

1. E-tjänstekort skaffar Du i första hand från Ditt landsting eller hos ex. Svensk e-identitet eller IT-omsorg.
  2. Du behöver en kortläsare.
    1. Exempel på kortläsare 1
    2. Exempel på kortläsare 2
  3. Installera NET-ID, programvara för e-tjänstekort. Du kan hämta den under "Installera programvaran NET-ID.
  4. Se Manual för installation av NET-ID.
  5. Testa Ditt SITHS-kort hos Inera
  6. Kontrollera NET-ID och certifikat på Din dator >>

Inloggning med E-tjänstekort

1. Stoppa in e-tjänstekortet i läsaren.
  2. Välj fliken E-legitimation.
  3. Ditt namn visas i listan.
  4. Välj Logga in.

Yubikey

Alternativ inloggning kan ske med Yubikey. Inloggning med Yubikey kombineras med lösenord.

Kom igång med Yubikey

1. Beställ din Yubikey programmerad och klar från ANTWORK AB. Engångskostnad 500 kr inkl. moms.

Inloggning med Yubikey

1. Stoppa in din Yubikey i ett USB-uttag på din dator.
  2. Välj fliken Lösenord.
  3. Ange ditt användarnamn och lösenord.
  4. Tryck på den gröna ringen på din Yubikey utan att lämna fältet Lösenord.
  5. Din Yubikey genererar en nyckel efter ditt lösenord och du loggas in. Du behöver inte välja Logga in.

Med  kan Du skicka fil(er), ex. säkerhetskopia från gamla SG-X till ANTWORK AB, se här >>>