Om du enligt bestämmelserna har rätt att debitera uteblivet besök för barn/ungdom och/eller åldring kan du registrera ett uteblivet besök .

Du väljer Besökskategori "Uteblivet besök" och väljer "Öppna fakturering" vid "Betalning". Registrera besöket så kommer fakturan upp.

Då skapar Du fakturan lika smidigt som för vilken annan patient som helst.

Om du inte vill registrera uteblivet besök men vill skicka en faktura så här är en "work-around" för detta.

• Sedan under Försäljning  skapar du en faktura.
    1. Välj patient.
    2. klicka på "Ny artikel" och välj "Uteblivet besök".
    3. Skriv ev. ett meddelande.
    4. "Betalsätt" skall vara blankt.
    5. Markera "Skriv ut" eller "Skicka via e-post" vilket som är aktuellt.
    6. Klicka på "Skapa faktura".