« Previous Version 53 Next »

på knappraden i de flesta fönster öppnar patientens journal.

Journalen öppnas med dagens datum och markören står färdig att börja skriva.

Vill Du skriva ett notat för t.ex.  igår, klicka på NY och välj datum för notatet. Om Du anger ett datum som är mer än 14 dagar bakåt i tiden får Du en fråga om det verkligen är det Du vill göra, så att Du inte gjort ett misstag.

Du kan formatera texten ungefär som i Microsotf Word även om många funktioner givetvis saknas.

Det som finns i SGX är  fraser, Journalmallar mallar och  taggar (platshållare).

betyder att det finns en varningstext, ex. överkänslighet eller likande.

Betyder allvarlig varning, ex. allvarlig smitta.

Dessa varningar sätts i Patientuppgifter.

Korrigera notattext >

Kortkommandon >

Sekretessnotat >

Signering av notat >

Text och formatering >

Utskrift >

Verktygsknappar >

Visning i journalen >

Visa andra vårdgivare notat >