Det finns två sätt att skriva remissvar. Om du har registrerat en Inkommande remiss kan du skapa ett remissvar direkt från remissen eller så kan du markera text i journalen och välja Skapa remissvar.

1.) Från inkommande remiss.

• Markera patient och välj Patientöversikt (F7).
  • Expandera listan Inkommande remisser.
  • Öppna den registrerade inkommande remissen genom att dubbelklicka på vald remiss.
  • Välj ikonen Skapa remissvar .
  • Skriv remissvar och välj Spara.
  • Remissvaret sparas och visas i listas Remissvar på den inkommande remissen.

2.) Från journalen.

• Du kan skriva remissvaret som ett notat i journalen, Markera den text du vill ha med i svaret (Ctrl + A) för att markera allt.
  • Du kan även skriva svaret direkt i remissvaret.
  • Klicka på . Du väljer mall (som du skapat tidigare). När du skapar mallen så tänk på att adressen skrivs ut uppe till höger i remissvaret, anpassat för fönsterkuvert.
  • Mallen bör även innehålla underskrift.

Spara och skriv ut. Det går även att skicka som e-postbilaga men då måste sekretess och integritet beaktas.