Med funktionen Foto i mobil kan du t.ex. dokumentera skador, förändringar och förbättringar fota och filma din patient när hen t.ex. gör övningar eller fota t.ex. en remiss eller annat dokument gällande din patient.

Foto i mobil möjliggör att du på ett säkert sätt kan hantera dokument då bilder och filmer inte sparas på din mobila enhet utan endast i SGX. Om du tar ett vanligt foto med din mobil och sedan e-postar eller synkar med din dator sparas bilden dels på din mobila enhet men också på ett annat företags server vilket olämpligt om bilden kan kopplas till en patient.

Med Foto i mobil loggar du in i SGX Webbportal och väljer patient. Du kan sedan välja att fota, filma eller ladda upp ett dokument till patientens dokumentkö. Patientens dokumentkö är tillgänglig i SGX på din dator och öppnas automatiskt om du har SGX igång. I dokumentkön väljer du vilka dokument som du vill länka in i patientens journal och vilka dokument som ska kastas. Du kan även flytta dokument i dokumentkön till en annan användare.

I SGX Webbportal

På mobil eller annan mobil enhet

• Öppna en webbläsare, t.ex. Chrome, Edge eller Safari.
  • Surfa till sgx.antwork.se
  • Ange samma databas som när du loggar in i SGX, sgx0nnn. Det står specificerat högst uppe till vänster i SGX och visas även i inloggningsrutan när du loggar in.
  • Logga in med Mobilt BankID. Notera att inloggning med Mobilt BankID är förenat med en kostnad, se prislista. Om du redan loggar in med Mobilt BankID i SGX tillkommer ingen ytterligare kostnad.
    • Sök fram patienten i Patientregistret eller klicka på en patientbokning och öppna Patientuppgifter.
    • Beroende på vilken enhet du använder kan du ta foto/video och ladda upp dokument.
    • Välj Ta foto/video eller Ladda upp dokument.
    • Dokumentet läggs till på vald patients dokumentkö som du kommer åt från SGX:

I SGX på din dator

• Gå till SGX på din dator.
  • Om du är inloggad i SGX öppnas automatiskt patientens dokumentkö när du laddar upp dokument från den mobila enheten.
  • Annars öppnar du patientens dokumentkö under Fler patientrelaterade val | Dokumentkö.

Patientens dokumentkö

• Du kan titta på valda dokument.
  • Du kan lägga till valda dokumentet i journalen.
    • Markera ett eller flera dokument.
    • Ange notatdatum.
    • Ange signeringsansvarig.
    • Ange dokumentnamn.
  • Du kan ta bort dokument.
  • Du kan flytta valda dokument till en annan användare. Dokumenten försvinner då från din dokumentkö och visas på den andra användarens dokumentkö för den valda patienten.