« Previous Version 11 Next »

Inloggning i SGX sker normalt med E-tjänstekort (SITHS-kort). Används även för inloggning i webbapplikationen för e-frikort och ARV-portalen.

För det behöver Du ett E-tjänstekort som Du i första hand får från Ditt landsting eller kan skaffa hos ex. Svensk e-identitet eller IT-omsorg.  Dessutom behövs förstås en kortläsare (exempel på kortläsare) eller här >>>.

Vidare måste NET-ID, programvara för SITHS-kort, installeras, Du kan hämta den här >>> under "Installera programvaran NET-ID.

Se Manual för installation av NET-ID.

1. Klicka på "Visa dolda ikoner"

2. Högerklicka på NET-ID-ikonen

3. Klicka på "E-legitimationer", "Visa certifikat" eller "Certifikat" (kan variera lite mellan olika operativsystem)

4. Du skall då kunna se Dina certifikat som finns på kortet.

Finns inga certifikat, klicka på "läs in kortet på nytt". Fortfarande inga certifikat, då är det fel på kort, certifikat eller NET-ID (sad)

Yubikey

Alternativ inloggning i SGX kan ske med Yubikey. Du kan få den från ANTWORK AB, programmerad och klar, mot en kostnad av 500:- (engångskostnad).

Inloggning med Yubikey kombineras med lösenord.