« Previous Version 9 Next »

Inloggning i SGX sker normalt med E-tjänstekort (SITHS-kort). Används även för inloggning i webbapplikationen för e-frikort och ARV-portalen.

För det behöver Du ett E-tjänstekort som Du i första hand får från Ditt landsting eller kan skaffa hos ex. Svensk e-identitet eller IT-omsorg.  Dessutom behövs förstås en kortläsare (exempel på kortläsare) eller här >>>.

Vidare måste NET-ID, programvara för SITHS-kort, installeras, Du kan hämta den här >>> under "Installera programvaran NET-ID.

Se Manual för installation av NET-ID.

Yubikey

Alternativ inloggning i SGX kan ske med Yubikey. Du kan få den från ANTWORK AB, programmerad och klar, mot en kostnad av 500:- (engångskostnad).

Inloggning med Yubikey kombineras med lösenord.